Thursday, September 30, 2010

isu cikgu shida...betul ke dia ni cikgu?















Haish...no komen la psl video suma ni...atau pasal isu cikgu ni...huhu
siap ada fan page sendiri lagi...huhu..lps tu ada juga la page golongan yg xsenang tgk gelagat dia tu..maklumla...status guru tu yg wat org bpandangan mcm tu..kalo dia bukan guru..rasanya...ramai juga peminat dia tu..hihi..siap ada yg nk wat report kat KPM lg..xtau la mcmn nasib cikgu tu skrg ni..sianla dia...mcm2 ragamla manusia skrg ni...hihi


Tuesday, September 28, 2010

Luca Lucas @ MOHD. SAUFEE BIN SEHAT Perosak Perpaduan



MOHD. SAUFEE BIN SEHAT
JABATAN MINERAL DAN GEOSAINS MALAYSIA
NEGERI JOHOR,
TINGKAT 9, MENARA TH,
JALAN AYER MOLEK,
80000 JOHOR BAHRU, JOHOR .








Ikhlas ke mamat ni nak minta maaf...pelik betul la perangai mamat ni..suka hati ja nk kutuk negeri orang...mcm la tmpt dia tu suci sangat..huhu
Ramai lagi yg xpuas hati dgn kenyataan maaf dari mamat ni..kalo berani muncul la wat kenyataan dalam Tv..baru org pecaya yg niat mamat ni ikhlas atau nda...hoho...
dah la..ckupla dulu...hihi..isu ni rsnya dah lama..skrg baru nak minta maaf...nmpk sgtla ada benda nk d cover..huhu..~






Thursday, September 23, 2010

kenangan raya 2010...











nothing to say...tatap jala gambar yg ada...dah terlalu lama xmenulis..slalu menulis ni kalo ada mood ja..kalo xda..maafla ya...rsnya xramai pun nak baca bLog ni..hihi..

gambar yg 1st tu..my kazen btunang..dia ni tua setahun dari sy ni..dlu kecik kami rapat la..tp bila dah msuk sek rendah..menengah..dah kurang..kami bukan satu sek..kami jumpa kalo ada majlis keramaian keluarga jala..sy sendiri ni pun jarang ada d kg..maklumla..lps SPM..dah stat merantau..hihi...Tahniah la tuk my kazen dan tunangannya..semoga bahagia selalu..

2nd picture...its a wedding..my GF bestfriend..she is english teacher in Semporna...dia mengajar disana...dia ni kenalan dr sek rendah lgla..slalu tjumpa dia dlm mn2 ptandingan tilawah al-quran..dia kdg2 join tilawah..kdg2 syarahan agama..dia ni petah sgt bckp..jgnla lwn bckp dgn dia..konfem tdiam..hihi..stat sek men dah jarang jumpa dia..slalu jumpa dia balik lps stat bkawan dgn GF sy skrg ni..hihi..dorg kawan baik...slalu la juga kena dari dia tu..slalu sgt kenakan org tu..xsangka pula dia kawen awal ni..hihi...dah bkerjaya kan..so xpyhla nk tggu lama2 lg..dia pun anak bungsu..hihi..lps dia..rmai lg yg tggu turn dlm gmbr tu..psgn yg pakai baju biru tu dluan ah..hihi

3rd picture ni xbnyk citenya..masa ni kira reunion kawan sek rendah dlu..sk pg jaya pimping..segan jua mo join tu..sek rendah sm2 dorg smpai tahun 2 ja..tahun 3..dah pindah sek d kg sebelah..ikut bapa..tp kami suma satu sek agama...sek sebelah ptg..tmpt tu rumah my bestfren la dr kecik lg..dari kecik lg kami main sm2..xdala rapat sgt..tp bila kami sm2 merantau...kami dah rapat balik...dia pun mcm nda lm lg mo kawen tu..hihi...best juga la majlis tu..walaupun nda rmai sgt..kira ok la..insyaALLAH nextyear dorg nak buat lbh grand lg...hihi







Thursday, September 9, 2010

Salam lebaran tuk semua...~









Wednesday, September 1, 2010

dont know what going rite now..~

Maafla sbb dah terlalu lama tidak menaip dalam bLog ni..semenjak stat bz tuk minggu konvo bbrp minggu lps..dah hmpir sebulan kot..mmg xda mood nak post anything new..

bLog ni diperlukan bila trasa nk guna ja..ada mood nk mnulis mcm skrg ni..baru ada post baru...tp xkisah pun..rsnya xda pun org nak follow blog yg xda apa ni..bnyk mrepek ja:)

xda cite yg mnarik kblkgn ni..just xsabar nak keja ja..walaupun trasa diri ni blum ready spenuhnya utk mmikul tanggungjawab baru tu nnt..tp doakan la ya supaya sumanya dlm keadaan baik...

skrg ni..rsnya xda mood lg nak tulis suma pmasalahan dcni...mcm xelok pula rsnya..let me keep it to myself only..itupun kalo yg terlalu personal...kalo general..insyaALLAH akan dkongsikan juga dcni..itupun kalo org nak baca bLog ni...hihi

so kali ni just nak cite..apa perancangan selepas dah tamat belajar ni ja..hampir 6-7tahun merantau mnimba ilmu..tp xjuga trasa cukup ilmu tu:)

skrg ni xda buat apa..asek duk rumah jala..nak keja..xda transpot yg bleh pakai p keja...kalo nak cari keja pun jauh ckitla dari rumah..huhu..lagipun bulan puasa..so kira mmg nak berehat..myb lps raya kot baru try nk cari keja..itupun kalo lama lg nk tggu posting:)

ramai2 kwn yg jadi guru ganti smntara tggu posting skrg ni..ada juga minat nk try cari keja tu..tp kat tmpt sy ni mmg susah ckit nak cari..senior ada ckp.. kerajaan negeri xda peruntukan tuk suma tu tahun ni..itu yg jd makin mls nak p cari..hihi

kalo nak keja..mybe nak cari keja lain..nak cari pengalaman lain before dpt posting nnt..hihi..itupun kalo ada ms yg lama sblum posting...hihi

rindu pula dgn kuala lumpur bila dah duk kg ni..rindu nak p midvalley..times square..masjid jamek..klcc..lowyat...dan mcm2 lg la...kalo kat sana..kalo boring...xjauh nk kuar jenjalan...kalo duk kg ni..jauh la kalo jenjalan..hihi...

ms puasa mcm ni..rindu sgt dgn bazar kat kuala lumpur...Roti john..roti boom..nasi kerabu..nasi dagang...dan paling penting..bbuka puasa beramai2 di masjid..hihi

oh ya..tlupa..ingin sgt mau mdalami ilmu fotografi ni..tp smpai skrg..masih xda pluang nak blaja..huhu~

ok la...mata dah berat mo ttido dh dpn laptop ni...jumpa lg la nnt..hrp2 akan ada mood mau mnulis lps ni...hihi

daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...wassalm